Produžena garancija

Zašto odabrati produženu garanciju?

Produžena garancija vam daje tri godine dodatne sigurnosti pored zakonske evropske garancije od dvije godine. To znači da ćete u tom periodu biti zaštićeni od štete uslijed kratkog spoja, vode i svih drugih kvarova koji se mogu pojaviti na lampi. Prije svega, to vam daje duševni mir. Vjerujte nam, mi vam nikad nećemo otežavati život.

Zakonski garantni period Produžena garancija u trajanju od tri godine
Dvije godine Pet godina

 

Kako me štiti produžena garancija?

Šteta od kratkog spoja

Kratki spojevi se mogu desiti u tren oka. Ovo se obično dešava kada se jedna ili više žica dodirne kada priključujete lampu. To može uništiti vašu prelijepu lampu. Da li je ovo pokriveno zakonskom garancijom? Ne, ali sa produženom garancijom u trajanju od 3 godine, više ne morate brinuti o tome.

Pad i šteta od udarca

Nesreće se mogu dogoditi u trenutku. Jeste li pogrešno postavili svoju lampu, ili postoji neki drugi uzrok koji je oštetio vašu lampu? To je veoma neugodno. Srećom, čak i pad i šteta od udarca su pokriveni našim paketom osiguranja. Tada možete zamijeniti svoju pokvarenu lampu novom.

Šteta izazvana vodom

Je li vaša lampa oštećena jer je došla u dodir sa vodom? Tada možete zamijeniti svoj proizvod novim. Naravno, očekujemo da lampu postavite samo na mjesto za koje je namijenjena. Ako ne znate tačno koju lampu gdje postaviti, pročitajte naš članak o IP vrijednostima za više informacija.

Nezamjenjive LED diode

Nezamjenjive LED diode znače da je svjetlo već integrisano u rasvjetu. Modul svjetla je pričvršćen u lampu. Dakle, nema potrebe da naručujete zasebnu sijalicu sa vašom kupljenom lampom. Ne možete ukloniti ovaj LED modul sa lampe, te ga ne možete zamijeniti. Zbog toga je jako neugodno ako se lampa pokvari. Vi ste pokriveni sa produženom garancijom, i od nas ćete dobiti novu lampu.

Mogu li dobiti produženu garanciju sa svakim proizvodom i koliko ona košta?

Ne. Proizvodi koji koštaju manje od KM 50,00 nisu pokriveni produženom garancijom, kao ni sijalice i dodaci. Ako proizvod ispunjava uslove, produžena garancija košta 15% cijene proizvoda, sa minimumom od KM 20,00. Navedeno je za svaki proizvod možete li kupiti i dodatnu produženu garanciju uz njega.

Kako mogu kupiti produženu garanciju?

Imate mogućnost, kada birate proizvod, dodati dodatnu produženu garanciju u vaša korpu. Možete označiti ovu opciju. Produžena garancija se dodaje vašoj narudžbi kada nastavite proces narudžbe. Naravno, odabir produžene garancije nije obavezan.

Kako možemo tražiti povrat novca za pokvarenu lampu?

Ne trebate uraditi puno ako je vaš proizvod pokvaren i odabrali ste dodatnu produženu garanciju. Obratite se našoj korisničkoj službi. Recite nam šta se desilo, dodajte fotografiju i pošaljite nam svoje ime i adresu. Mi ćemo odmah pogledati da li ste pokriveni produženom garancijom.

Ako se složimo da ste pokriveni, sljedeće će se dogoditi

  1. Mi vam uvijek dajemo isti proizvod pod produženom garancijom
  2. Ako isti proizvod nije dostupan, mi ćemo vam dati ekvivalentan proizvod
  3. Ako nema ekvivalentnih proizvoda, kredit jednak vrijednosti kupovine
  4. Mi vam nećemo vratiti novac

U slučaju prevare, kompanija lampaisvjetloima pravo da jednostrano otkaže produženu garanciju i da vam kredit u srazmjernoj vrijednosti kupovine produžene garancije.