banner duurzaam retourbeleid

Održiva Politika Povrata

Svaka kompanija ima uticaj na svoju okolinu i opšte okruženje, mi kao kompanija smo svjesni ovoga i dio smo tog uticaja također. Međutim, osjećamo da imamo odgovornost da osiguramo da damo pozitivan doprinos i da radimo bolje kada je riječ o našem okruženju. Kako postoji veliki porast online prisustva kada je riječ o potrošačima, više nego ikada je potrebno održavati održivu i ekološki prihvatljivu politiku povrata unutar naše organizacije. Više proizvoda prodato online obično znači više vraćenih proizvoda, s ovim prilivom online prisustva to znači da nanosimo više štete okolini zbog transporta jer bi se obavljala dva putovanja umjesto jednog.

Stoga, vrlo smo svjesni i konstantno tražimo načine da smanjimo ove povrate i osiguramo da se višestruka kurirska putovanja ne dešavaju. Naše obećanje u osiguranju da se pridržavamo ovih promjena je opisivanje naših proizvoda sa što više detalja koliko je moguće, jasnije i istinite slike boja i pakovanje artikala sa više pažnje, sigurnosti i stabilnosti da bi se osiguralo da tokom transporta ne dođe do oštećenja. Također mijenjamo način na koji pakujemo artikle, pakovaćemo u kompaktnije i veličinom prihvatljivije pakovanje da bi se osiguralo da više proizvoda može stati u jedno putovanje transporta.Druga šansa

Kada klijent vrati svoj artikal, oni nikada nisu ponovo poslani niti vraćeni na zalihe osim ako nisu prošli kroz rigoroznu kontrolu kvaliteta. Za oštećene ili neispravne vraćene artikle, oni se ponovo stavljaju kroz seriju kontrola kvaliteta i ponovo se koriste unutar naših odjela. Za izuzetno oštećene artikle, oni su potpuno provjereni i prosijani da bi se vidjelo da li se neki dijelovi mogu koristiti za reciklažu ili kao dijelovi. Dajemo sve od sebe da osiguramo da većina vraćenih artikala bude upotrebljiva za naše potrebe. Nakon temeljite provjere vraćenih artikala, imamo prodavnice smanjenih cijena u Holandiji gdje se oni predstavljaju kupcima koji traže ili reciklirane ili polovne artikle po smanjenoj cijeni. Osiguravamo da naši klijenti odlaze potpuno svjesni onoga što kupuju u našim prodavnicama smanjenih cijena, čineći naše klijente i okolinu zadovoljnim!

Outlet Breda